Blog 

Johan spreekt... deel 2

Johan Cruijff is niet meer. RIP Johan. De legendarische nummer 14, binnen en buiten het voetbal gerenommeerd omwille van zijn techniek, fysieke snelheid en spelinzicht, heeft ons naast creatief topvoetbal ook een uitgesproken Cruijffiaans gedachtengoed nagelaten…

Want waar is Cruijff - naast voetbalfenomeen - ook nog bekend voor? Inderdaad, voor zijn ongenaakbare, eerder eigenzinnige "oneliners"...  Voor sommigen een en al wijsheid, voor anderen totaal onbegrijpelijke wartaal. In onze vorige blog (28 maart 2016) bespraken we reeds een aantal van zijn oersimpele wijsheden:

1. Elk nadeel heb zijn voordeel…
2. Je moet schieten, anders kun je niet scoren…
3. Alleen kan je niks, je moet het samen doen…

Welke oneliners parafraseren we in dit tweede deel?

1. Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren…
2. Voetbal is simpel…
3. Je gaat het pas zien als je het door hebt… 

Lees meer

Johan spreekt...

Een van onze meest legendarische voetbalhelden, Johan Cruyff, heeft zijn laatste woorden gesproken… De superbegaafde spelverdeler van Ajax en Barcelona is binnen en buiten het voetbal gerenommeerd omwille van zijn techniek, startsnelheid, handelingssnelheid en spelinzicht... maar ook omwille van zijn uitgesproken gedachtengoed.  
Dé nummer 14 aller tijden was naast voetbalfenomeen ook bekend omwille van zijn ongenaakbare "oneliners"...  de veruit meest bekende is "elk nadeel heb zijn voordeel...". Ook bij spreken voor publiek kunnen we dit gedachtengoed inzetten...

Lees meer

Vertraagzaamheid

Waar gaat het in deze blog niet over? Over Kerstmis en meer verdraagzaamheid. Alhoewel uiteraard meer dan ooit welkom, houden we dit voor een volgende blog rond uw komende eindejaars- of nieuwjaarsspeech. Waar  gaan we het dan wel over hebben?  Over “vertraagzaamheid”. Over laten indalen, over voorbereidings- en rijpingstijd, over de voordelen om van uw presentatie een sudderpotje te maken... Sudderen, zegt u...?  
 

Lees meer
Archief